polarisering en verbinding - materiaal aangemaakt door ouderkoepels

De ouderkoepelverenigingen GO! ouders, VCOV en KOOGO sloegen de handen in elkaar en werkten samen met het Netwerk Islamexperten en het Departement Onderwijs en Vorming aan een initiatief over polarisering en verbinding.

We stellen graag het derde filmpje voor in de reeks 'Polarisering en verbinding'. In dit filmpje leren experts Kristin Van Damme (Arteveldehogeschool) en Bert Pieters (Mediawijs) je alles over fake news en vooral hoe je er als ouder kan mee omgaan. De belangrijkste tips uit het filmpje goten de ouderkoepelverenigingen in een poster voor ouders, aangevuld met een overzicht van interessante materialen rond fake news om thuis of in de ouderwerking mee aan de slag te gaan.  Deze vind je in bijlage.

Het filmpje en de bijhorende affiche staan ook op de websites van de ouderkoepelverenigingen:

- Filmpje 3: fake news - GO! ouders

- Filmpje 3: fake news - KOOGO

- Filmpje 3: fake news - VCOV